Tour of Slovenia
26. dirka Po Sloveniji 2019 19. junij - 23. junij

V Rogaški bomo kronali prvega etapnega zmagovalca

06.04.2019

Na svetovni dan kolesarstva so v Rogaški Slatini razkrili vse podrobnosti zaključka prve etape, ki ga bo gostilo zdraviliško mesto, pomemben partner dirke Po Sloveniji.


Dirka se bo začela 19. junija, s 171 kilometrov dolgo etapo od Ljubljane do Rogaške Slatine. Svetovno znano zdraviliško mesto bo tako že drugič zapored gostilo cilj etape, ki jo je lani osvojil klubski kolega Primoža Rogliča, Nizozemec Dylan Groenewegen (poročilo). Pred tem so v kraju več let zapored gostili štart posamezne etape. Cilj bo sicer na enakem mestu pred osnovno šolo in tudi letos si lahko obetamo zaključek s spopadom šprinterjev (med njimi bodo tudi zvezdniki Gira!).

Mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina, je na sinočnji tiskovni konferenci povedal: “Tako kot v preteklosti, se bomo tudi letos in v prihodnjih letih maksimalno potrudili, da bi bili kredibilen partner dirke, enako kot do sedaj.” S tem je že razkril načrte, da želijo v kraju tudi v prihodnje gostiti največjo kolesarsko dirko v Sloveniji, ki bo šla preko kanala Eurosport znova do gledalcev po vsem svetu. S tem pa ima kraj in regija zagotovljeno dobro promocijo.

Prizadevanja Rogaške Slatine cenimo tudi v organizacijskem odboru dirke in si želimo dobre borbe za prvo etapno zmago.

Poglejte si še video, v katerem so zajeti vrhunci lanskega zaključka v Rogaški Slatini.