Tour Of Slovenia - I feel Slovenia
Tour Of Slovenia
25. dirka po Sloveniji 13. junij - 17. junij

dni / ur / minut

do začetka dirke

1.
2.
3.
4.
5.

Novice

18.04.2018

25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji v znamenju srebrnega jubileja

Ljubljana,13. april 2018 – V ljubljanskem Mestnem muzeju je bila ta petek, 13. aprila, uvodna novinarska konferenca posvečena jubilejni, 25. mednarodni kolesarski dirki Po Sloveniji, ki bo tudi letos potekala v tradicionalnem terminu, od 13. do 17. junija. Ob srebrnem jubileju so se organizatorji dirke, Kolesarski klub Adria Mobil, skupaj s partnerji in pokrovitelji dirke lotili organizacije tega športnega dogodka s še večjimi ambicijami kot doslej in so se tudi z njegovo predstavitvijo in promocijo poprijeli že dva meseca pred samim dogodkom. »Dejstvo je namreč, da je bila lanskoletna izkušnja s prenosom dirke preko Eurposporta in Televizije Slovenije zelo dobra in odziv izjemen, zato je interes za letošnjo zeleno petljo še toliko večji,« - opozarja tudi direktor dirke, Bogdan Fink. Prav zaradi tega bo tudi letošnji prenos na obeh televizijskih kanalih zagotovljen, s to novostjo, da bo Eurosport  neposredno prenašal tri dni dirke na ES1 in dva dni na ES2, nacionalna televizija pa bo dirko prenašala na svojem prvem programu.

15.07.2017

Fotografsko oko s tisočerimi sledilci

Vid Ponikvar je že več kot desetletje redni, sestavni del kolesarske karavane, ki se vsako leto junija v vedno enakem terminu organizira v Sloveniji. Gre za zdaj že 41-letnika, ki si ga človek težko predstavlja brez fotografskega aparata ali pa bleščečega nasmeha na obrazu. Poznam ga že kar dolgo, a šele zdaj sem ugotovila »skrivnost« obojega – tako fotoaparata in kopice objektivov, s katerimi je nenehno ovešen, kot tudi njegovega bleščečega nasmeha. Gre namreč za fotografa po duši in srcu, ki pa je nesojeni – stomatolog. Kot je nesojeni stomatolog tudi Adriin kolesar Jure Golčer, ki je sočasno z Vidom hodil na isto fakulteto.

 

22.06.2017

Srečno na državnem prvenstvu

Zadnjo nedelja v juniju je po vsej Evropi rezervirana za državna kolesarska prvenstva. Organizator kolesarske dirke Po Sloveniji želi vsem kolesarjem, ki so nastopili na slovenski pentlji veliko sreče, da osvojijo čim več naslovov državnih prvakov. Slovenci se bodo za 27. naslov borili v Kokrici pri Kranju. Poleg elitne dirke članov bodo nastopili še mlajši ter starejši mladinci ter ženske.

20.06.2017

Na dirki Po Sloveniji tudi afriški up Valens Ndayisenga

Zadnje dni smo veliko pisali o Rafału Majki, Samu Bennettu, Luki Mezgecu in ostalimi kolesarskimi zvezdniki, vendar so se v karavani nahajali tudi kolesarji, ki so dali dirki dodaten pomen tudi za to, ker gre za športnike, ki imajo za seboj celo zelo zanimive zgodbe. Eden od njih je triindvajsetletni Ruandski kolesar, Ndayisenga Xaverine, ki je vozil za ekipo Tirol.

 

19.06.2017

Zmaga - čestitke in iskrena hvala vsem!

Letošnja 24. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji je ob zaključku zadnje etape v Novem mestu dobila svoje športne heroje – nekatere pričakovano, kot je bil že od samega začetka favorizirani Poljak, Rafal Majka, nekatere pa povsem nepričakovano, kot je to postal komaj osemnajstletni Tadej Pogačar, nosilec bele majice za najboljšega kolesarja do 23 let starosti.

19.06.2017

Vrhunci 4. etape v videu

Sam Bennett je slavil tudi v Novem mestu, njegov klubski tovariš Rafal Majka pa je ubranil zeleno majico. Nasploh izvrsten zadnji dan na dirki Po Sloveniji 2017!

Zadnjih 10 zmagovalcev

2017

Rafal Majka (POL)

BORA HANSGROHE
2016

Rein Taaramae (EST)

KATUSHA
2015

Primož Roglič (SLO)

ADRIA MOBIL
2014

Tiago Machado (POR)

NETAP ENDURA
2013

Radoslav Rogina (CRO)

ADRIA MOBIL
2012

Janez Brajkovič (SLO)

ASTANA
2011

Diego Ulissi (ITA)

LAMPRE ISD
2010

Vincenzo Nibali (ITA)

LIQUIGAS
2009

Jakob Fuglsang (DEN)

SAXO BANK
2008

Jure Golčer (SLO)

LPR BAKES