Tour Of Slovenia - I feel Slovenia
Tour Of Slovenia
25. Dirka Po Sloveniji 2018 13. junij - 17. junij

Novice

24.05.2018

8 je v redu, a 9 je še bolje!

Konkurenca na 25. izvedbi dirke Po Sloveniji se je še povečala! Na dirki bo nastopila tudi zasedba UAE Team Emirates, s tem pa se je skupno število ekip serije World Tour na slovenski pentlji povečalo na 9!

21.05.2018

Pogačar, Brajkovič in Fink o petih etapah 25. dirke Po Sloveniji

Razkrili smo podrobnostih petih etap dirke Po Sloveniji, svoje mnenje o vsaki izmed etap pa so nam podali trije, ki so z dirko močno povezani - organizacijski direktor dirke ter dva kolesarja, ki ciljata na visoko skupno uvrstitev. Tako razmišljajo “insiderji”.

17.05.2018

25. slovenska pentlja najmočnejša v zgodovini dirke

»Interes med kolesarskimi ekipami za start na jubilejni, 25. dirki Po Sloveniji, ki bo potekala od 13. do 17. junija, je izreden in še kar raste. Na seznamu nastopajočih je že 22 ekip, od tega kar 8 ekip svetovne serije World Tour in organizatorji so že v poziciji, da nove prijave zavračajo. Med prvokategornike sodijo ekipe Bora – hansgrohe z lanskoletnim zmagovalcem dirke Po Sloveniji, Rafalom Majko, LottoNL-Jumbo s Primožem Rogličem, Dimension Data z Markom Cavandishem, Katusha - Alpecin, Mitchelton-Scott, Bahrain Merida, EF Education First-Drapac p/b Cannondale ter še osma ekipa iz svetovne serije – Team Sunweb; ki je tudi aktualni svetovni prvak v ekipni vožnji na čas,«

17.05.2018

Kolo 5200 znova na ogled

V Mestnem muzeju Ljubljana se je odprla dolgo pričakovana nova stalna razstava o zgodovini Ljubljane z naslovom Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Nova stalna razstava prinaša pregleden kronološki razvoj prostora ljubljanske kotline od prazgodovine do danes. Razstavo lahko razumemo kot osebno izkaznico muzeja, pomemben dokument Ljubljane ter nov prostor srečevanja in raziskovanja Ljubljančanov in turistov. Osrednji predmet razstave je kolo 5200, katerega replika bo šla tudi letos v roke zmagovalca dirke Po Sloveniji.

14.05.2018

Vse podrobnosti dirke razkrijemo 17. maja

Druga novinarska konferenca pred začetkom letošnje jubilejne, 25. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala od 13. do 17. junija 2018, bo 17. maja v Ljubljani.

18.04.2018

25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji v znamenju srebrnega jubileja

Ljubljana,13. april 2018 – V ljubljanskem Mestnem muzeju je bila ta petek, 13. aprila, uvodna novinarska konferenca posvečena jubilejni, 25. mednarodni kolesarski dirki Po Sloveniji, ki bo tudi letos potekala v tradicionalnem terminu, od 13. do 17. junija. Ob srebrnem jubileju so se organizatorji dirke, Kolesarski klub Adria Mobil, skupaj s partnerji in pokrovitelji dirke lotili organizacije tega športnega dogodka s še večjimi ambicijami kot doslej in so se tudi z njegovo predstavitvijo in promocijo poprijeli že dva meseca pred samim dogodkom. »Dejstvo je namreč, da je bila lanskoletna izkušnja s prenosom dirke preko Eurposporta in Televizije Slovenije zelo dobra in odziv izjemen, zato je interes za letošnjo zeleno petljo še toliko večji,« - opozarja tudi direktor dirke, Bogdan Fink. Prav zaradi tega bo tudi letošnji prenos na obeh televizijskih kanalih zagotovljen, s to novostjo, da bo Eurosport  neposredno prenašal tri dni dirke na ES1 in dva dni na ES2, nacionalna televizija pa bo dirko prenašala na svojem prvem programu.

15.07.2017

Fotografsko oko s tisočerimi sledilci

Vid Ponikvar je že več kot desetletje redni, sestavni del kolesarske karavane, ki se vsako leto junija v vedno enakem terminu organizira v Sloveniji. Gre za zdaj že 41-letnika, ki si ga človek težko predstavlja brez fotografskega aparata ali pa bleščečega nasmeha na obrazu. Poznam ga že kar dolgo, a šele zdaj sem ugotovila »skrivnost« obojega – tako fotoaparata in kopice objektivov, s katerimi je nenehno ovešen, kot tudi njegovega bleščečega nasmeha. Gre namreč za fotografa po duši in srcu, ki pa je nesojeni – stomatolog. Kot je nesojeni stomatolog tudi Adriin kolesar Jure Golčer, ki je sočasno z Vidom hodil na isto fakulteto.

 

22.06.2017

Srečno na državnem prvenstvu

Zadnjo nedelja v juniju je po vsej Evropi rezervirana za državna kolesarska prvenstva. Organizator kolesarske dirke Po Sloveniji želi vsem kolesarjem, ki so nastopili na slovenski pentlji veliko sreče, da osvojijo čim več naslovov državnih prvakov. Slovenci se bodo za 27. naslov borili v Kokrici pri Kranju. Poleg elitne dirke članov bodo nastopili še mlajši ter starejši mladinci ter ženske.

Zadnjih 10 zmagovalcev

2017

Rafal Majka (POL)

BORA HANSGROHE
2016

Rein Taaramae (EST)

KATUSHA
2015

Primož Roglič (SLO)

ADRIA MOBIL
2014

Tiago Machado (POR)

NETAP ENDURA
2013

Radoslav Rogina (CRO)

ADRIA MOBIL
2012

Janez Brajkovič (SLO)

ASTANA
2011

Diego Ulissi (ITA)

LAMPRE ISD
2010

Vincenzo Nibali (ITA)

LIQUIGAS
2009

Jakob Fuglsang (DEN)

SAXO BANK
2008

Jure Golčer (SLO)

LPR BRAKES