Tour of Slovenia
26. dirka Po Sloveniji 2019 19. junij - 23. junij

Predstavitev natečaja NAJ gostitelj 26. dirke po Sloveniji

04.26.2019

Priznanje za NAJ gostitelja je v letu 2018 po tesni razliki osvojil Kamnik, zagotovo pa bo konkurenca med odličnimi gostitelji tudi letos izjemna.

Natečaj za nagrado NAJ gostitelj dirke Po Sloveniji bo v letu 2019 potekal drugič. V natečaju sodelujejo vsi gostitelji startov, letečih ciljev in ciljev letošnje 26. dirke Po Sloveniji (skupno 29), ocenjevanje pa bo potekalo na dveh oziroma treh ravneh. V ocenjevanju bodo namreč lahko sodelovali tako predstavniki medijev, ki bodo spremljali dirko na prizoriščih, vključili bomo tudi glas ljudstva, obvezno mnenje pa bo podala tudi strokovna komisija. Skupna ocena bo dala letošnjega zmagovalca in NAJ gostitelja dirke, ki se poteguje za repliko 5200 let starega lesenega kolesa z ljubljanskega barja – gre za enak pokal, kot ga dobi tudi končni zmagovalec slovenske zelene kolesarske pentlje.

Natečaj bo torej potekal v dveh krogih. V prvem krogu bodo akreditirani novinarji, fotografi, snemalci, ki bodo tako ali drugače poročali s posameznih etap oziroma jih spremljali v živo ali preko televizije, po petih kriterijih ocenjevali gostitelje dirke Po Sloveniji, in sicer: vtis urejenosti destinacije, gostoljubnost, promocijo gostitelja na dirki, vključenost lokalnih društev pri organizaciji in navijaško vzdušje. V prvem krogu pa bo štel tudi glas ljudstva, saj bodo v podobni spletni anketi za NAJ gostitelja lahko glasovali tudi vsi privrženci dirke.

Po glasovanju v prvem krogu bomo dobili tri finaliste za nagrado NAJ gostitelj dirke Po Sloveniji. Med tremi finalisti bo strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov organizatorjev in partnerjev, ki ji bo predsedoval znani turistični novinar Drago Bulc, po enakih kriterijih izbrala zmagovalca, ki bo drugič v zgodovini dirke Po Sloveniji prejel pokal NAJ gostitelj. Lani je ta čast pripadla občini Kamnik.

Ocenjevanje v 1. in 2. krogu bo potekalo od 19. do vključno 23. junija, zmagovalec drugega natečaja za NAJ gostitelja bo znan 28. junija 2019.