25. dirka Po Sloveniji 2018 13. junij - 17. junij

Zdaj gre za res – dobrodošli v Pomurju!

06.12.2018

Vseh 22 ekip, med katerimi celo devet najmočnejše svetove serije World Toura je že pripotovalo v najbolj ravninsko slovensko regijo na severovzhod Slovenije, v osrčje srednje Evrope. Dobrodošli v Pomurje.

Vse skupaj pa se bo pravzaprav začelo pozno popoldne z novinarsko konferenco v Moravskih Toplicah, katere se bodo udeležili kolesarski zvezdniki, predvsem  tisti, ki na tokratni dirki želijo poseči najvišje – Majka, Roglič, Kittel, Uran in tudi Cavendish. Poznavalci pravijo, da se ljubiteljem kolesarstva pripravlja posebna poslastica.

Dobrodošlico celotni kolesarski karavani pa še prav posebej izrekajo Pomurci in njihovi prvi možje Lendave, Gornje Radgone, Beltincev, Ljutomera, Dobrovnika, Murske Sobote in madžarskega Lentija. Dirka bo namreč letos prvič v svoji četrtstoletni zgodovini že jutri prečila tudi slovensko – madžarsko mejo. »Izredno smo zadovoljni s pripravljenostjo celotne regije, da sodeluje v organizaciji letošnje dirke in se tudi ob tej priložnosti vsem ljudem dobre volje iskreno zahvaljujemo,« - poudarja tudi prvi človek dirke, organizacijski direktor Bogdan Fink.

Zelena regija ob Muri ima edinstveno lego, saj na severu meji na Avstrijo, na vzhodu na Madžarsko in na jugu na Hrvaško, kar ji omogoča tesno povezanost s sosednjimi državami. Hkrati Pomurje leži na stičišču pomembnih mednarodnih prometnih poti znotraj petega evropskega prometnega koridorja.

Edinstvena po legi, podnebju in naravnih danostih nudi Pomurje neposredno bližino neokrnjene narave in živahnega mestnega življenja, a tudi edinstven dostop do sveta zunaj meja. Pomurje združuje 27 občin, med katerimi je največje urbano središče Murska Sobota, ki je leta 2012 nosila prestižni naziv Evropska prestolnica kulture.

S 120 000 prebivalci ponuja regija obstoječe zaposlitvene, investicijske in izobraževalne priložnosti, izjemno naravo z možnostmi za prosti čas ali kot delovno okolje in razgibano kulturno sceno s široko paleto prireditev skozi vse leto.

Pomurci vabijo – raziščite to zeleno regijo, ki vabi tudi s priznano kulinariko in edinstveno lepoto pokrajine – ravno pravšnje zlasti za vse kolesarske navdušence. Razišči Pomurje!

Foto: Miran Kambil / Slovenska tursitična organizacija, Lenti