27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij
Tour of Slovenia

Kolesarski ambasadorji Slovenije gredo na nepozabno kolesarsko izkušnjo

05.29.2017

SLOVEnija je raznolika. Aktivna. In zdrava! Majhen dragulj v srcu Evrope, štirje srečni kolesarji pa jo bodo lahko raziskali na lastno pest. Kolesarili bodo po vseh kotičkih Slovenije, hkrati pa bodo Slovenijo tudi občutili, okusili, vonjali, slišali in videli. In če ne prej, na koncu poti tudi vzljubili! Avantura se začenja zdaj!

 

Slovenska turistična organizacija je izbrala štiri kolesarske ambasadorje Slovenije – vsak izmed njih prihaja iz različnega konca Evrope, toda kmalu se bodo srečali v Ljubljani in se odpravili na čudovito avanturo. S seboj bodo imeli tudi kamere GoPro in tako boste tudi vi lahko videli kaj bodo doživeli!

Potovanje štirih ambasadorjev se začenja 30. maja v Ljubljani. Nato jih čaka še pet dni raziskovanja različnih regij Slovenije, vsak dan pa bodo preživeli do 50 km na kolesu. Prvi dan bodo kolesarili skozi zgodovinsko središče prestolnice, kar bo zares šele ogrevanje.

Že naslednji dan bodo razikovali Podzemlje Pece na Koroškem ter kasneje obiskali kolesarski park Jamnica, kjer bodo doživeli nekatere izmed najboljših enoslednic.

S Koroške se bodo odpravili v treh skupinah in vsaka bo obiskala drugo regijo: Maribor, Logarsko dolino in Posavje. Zvečer se bodo znova srečali, izmenjali izkušnje in naslednje dopoldne obiskali Postonjsko jamo. Nato se bodo še enkrat ločili in odpravili v Goriška Brda, na Slovensko Obalo in v dolino Soče.

Sobota bo zelo poseben dan. Zjutraj jih čaka osvežitev – z raftom se bodo podali na brzice Soče. Nato sledi prevoz v Kranjsko Goro ter udeležba na dirki Red Bull Goni Pony. Ta edinstven vzpon združuje dve legendi – kolo Pony in znameniti prelaz Vršič. Štirje popotniki bodo na zadnji dan potovanja obiskali še Bohinj in Bled.

Ali čutite zavist? Ne gre vam zameriti, saj je pred njimi resnično potovanje, ki si ga bodo zapomnili za celo življenje. Štirim ambasadorjem pa lahko na njihovem potovanju sledite tudi vi, pomagajte si z značkami #ifeelsLOVEnia in #CyclingAmbassadorSlovenia.

www.facebook.com/slovenia.info

www.slovenia.info/

https://www.facebook.com/slovenia.info

http://www.slovenia.info/

FOTO: Andy Lloyd

#TourOfSlovenia