30. dirka Po Sloveniji 12. junij - 16. junij 2024
10.06.2024

Varnost vseh udeležencev je prva prioriteta

Varnost vseh udeležencev je prva prioriteta

Izredne zasluge na razvoj dirke v mednarodni spektaktel ima tudi slovenska policija, ki bo seveda tudi letos skrbela za varnost vseh udeležencev. Varovanje bo v vseh pogledih izboljšano, novost pa je nadzor uporabe letalnikov, ki ga bo policija vršila v sodelovanju z Javno agencijo za civilno letalstvo Republike Slovenije. Objavljamo nekaj napotkov za bolj mirno spremljanje dirke.

Policisti na motorjih in v avtomobilih bodo znova spremljali karavano dirke ter skupaj z reditelji skrbeli za potek dirke in varnost. V varovanje bo letos vključena tudi letalska enota, tako bo vpogled na celotno dogajanje še boljši.

Skupaj z Javno agencijo za civilno letalstvo Republike Slovenije bo policija gledala tudi na promet nad dirko. Uporaba letalnikov je na dirki prepovedana, zopet predvsem zaradi varnosti, saj bodo v zraku nad dirko helikopterji za prenos dirke in policije.

30. dirka Po Sloveniji bo obiskala vse sosednje države, kjer policija seveda nima pooblastil. Vendar bo v sodelovanju s partnerji iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske za varovanje poskrbljeno tudi tam.

V času dirke bodo na cestah številne zapore, najdaljše bodo v krajih, ki gostijo starte in cilje etap. Drugje bodo zapore kratkotrajne in ne bodo bistveno vplivale na promet. 

Vse obiskovalce dirke pozivamo naj upoštevajo navodila policije in rediteljev, na dirko pa se odpravite pravočasno. Slednje je še posebej pomembno za 4. etapo s ciljem na Krvavcu.