28. dirka Po Sloveniji 2022 15. junij - 19. junij
Tour of Slovenia

4. etapa (Laško – Velika planina) skozi oči strokovnih komentatorjev

04.22.2022

Kraljevska etapa, ki bo odločila skupnega zmagovalca (verjetno).

Bogdan Fink: "Začeli bomo v Laškem, kjer še ni bilo štarta etape. Cesto na Trojane poznajo vsi kolesarji, čeprav se mi ne bomo ustavili na krofih. Dobro znan je tudi vzpon na Črnivec. Na koncu je na sporedu glavni vzpon na Podvolovljek, kjer je dirka že bila, nato pa sledita še 2 kilometra klanca do parkirišča na Veliki planini. Ta trenutek je tam še makadam, ampak bo do dirke že asfalt. V prvem delu etape še vidim možnost za pobege, nato pa ne bo več milosti."

Matej Mohorič: "Mislim, da je pretirana moda, da mora imeti vsaka dirka malo makadama, tako da je čisto fino, da bodo cesto asfaltirali. Na etapi sta dva težka vzpona, mislim da ne bo dvoma glede tega, da bo najmočnejši na klanec na koncu tudi zmagovalec dirke. Še posebej težak je zaključek etape."

Andrej Hauptman: "To je etapa, ki bo poskrbela, da bo dirka Po Sloveniji kar se da atraktivna. Navijačev bo verjetno povsod veliko, na tej etapi še toliko več. Trasa gre tudi čez domačo vas Tadeja Pogačarja, tako da bo to za nas še dodaten motiv. Verjetno bo to etapa, ki si jo bomo zapomnili za veliko časa.
Nihče se ne bo držal nazaj, vsak trenutek dirke bo treba biti pazljiv, paziti na vsako sekundo, ki jo lahko izgubiš. Morda res ne bodo nastale večje razlike, ampak glede na vrhunsko konkurenco računam, da bo tudi na tej etapi napeto in se bo bil boj za vsako sekundo."

- - - - -

GOSTUJOČI KRAJI
Laško
Mengeš
Kamnik
Ljubno ob Savinji
Luče
Velika planina