27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij
Tour of Slovenia

Kids Tour of Slovenia - 1. etapa

07.02.2021

Danes so se naši najmlajši kolesarji spopadli na Kids Tour of Slovenia. Na današnji trasi Podturn - Baza 20 se je merilo skoraj 300 otrok iz osmih evropskih držav. Mlajše kategorije so premagovale progo v dolžini 3,7 km, starejši pa 6,3 km.

Kljub muhastemu vremenu, je bilo vzdušje odlično. 1. etapo je obiskalo lepo število navijačev, ki so bodrili najmlajše, da so šle noge lažje v hrib.

Župan občine Dolenjske Toplice, Franc Vovk, ki je zmagovalcem podelil medalje, je pohvalil Kolesarski klub Adria Mobil, ker že tako mlade spodbuja in vključuje v kolesarstvo: ''Današnji način življenja ponuja predvsem mladini vrsto privlačnejših aktivnosti od kolesarjenja. Vloga organizacij in posameznikov, ki si prizadevajo približati ta šport ali samo obliko rekreacije mladini, je zato še kako pomembna. Kolesarski klub Adria Mobil to poslanstvo izvrstno opravlja že skoraj pol stoletja. Izvrstnih rezultatov njihovih članov ne bi bilo brez trdega dela in odrekanja. Dirka Kids tour of Slovenia je dokaz njihovega pravilnega pristopa, saj je ta dogodek namenjen otrokom in mladini. Verjamem, da udeleženci takih dogodkov čez nekaj desetletij ne bodo imeli takih izgovorov kot jaz. Ponosen in hvaležen sem, ker se del dirke odvija tudi po ozemlju Občine Dolenjske Toplice. Izrekam vam dobrodošlici in želim vse dobro. Srečno!''


Zmagovalci po kategorijah:

Dečki in deklice C/ U13 WU13

1. Bohak Maj – Perutnina Ptuj
2. Mernik Osskar – KD Knežjega Mesta Celje
3. Klun Gal – Pogi Team Generali


1. Eibel Klara – Friesis Bikery Junior Racing Te
2. Hrovatič Amadej – KK Adria Mobil
3. Božnar Prosen Izza – KK Kranj


Dečki in deklice B/ U14 WU14
1. Fugger Helmo – LRV Kaernten
2. Markovič Gavrilo – BK Partizan
3. Jolič Mustac Noa – BK Zadar


Dečki in deklice A/U15 WU15
1. Wrolich Santiago – LRV Kaernten
2. Kuntarič Žibert Vanja – Pogi Team Generali
3. Stare Gal – KK Bled


Mlajši mladinci in mlajše mladinke U17/WU17
1. Feldhoffer Balint – Hungarian National team
2. Eržen Žak – KK adria Mobil
3. Mernik Sven – KD Knežjega Mesta Celje


CELOTNI REZULTATI