27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij
Tour of Slovenia

Prva I Feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji je končana

03.29.2021

Tako peta etapa kot skupna zmaga na I Feel Slovenia virtualni dirki Po Sloveniji Avstrijcu Pasqualiniju.

S peto etapo, ki je potekala po ulicah Ljubljane, se je končalo pet zaporednih sobotnih druženj rekreativnih kolesarjev na platformi Rouvy, ki so jim družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Zaključek je bil rekorden, saj je bilo na listi prijavljenih za 17,6 kilometrov dolg kronometer po središču Ljubljane kar 697 kolesarjev iz 46 držav z vseh koncev sveta, največ je bilo Američanov (130), po številu prijavljenih pa so sledili Kanadčani, Čehi, Slovenci, Britanci in Nemci. Pokrovitelj pete etape I feel Slovenia virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji organizatorjev Kolesarskega kluba Adria Mobil, agencije Sport Media Focus in Slovenske turistične organizacije je bila Zavarovalnica Generali.

Avstrijec Frederic Pasqualini je progo prevozil v 24 minutah in 23 sekundah, kar je zadoščalo za zmago v zadnji etapi, za njim sta najmanj zaostala Čeh Jiři Petr (12 sekund) in Američan Matthew Uttley (28 sekund). Najboljši Slovenec je bil Andrej Žavbi na 7. mestu (+53), sicer odlični slovenski veteran, ki se je udeležil vseh petih etap virtualne dirke Po Sloveniji. Med dekleti je zmagala Slovenka z nadimkom Poki Roki, prav tako udeleženka vseh petih etap, druga naša odlična kolesarka Mateja Marn je bila tokrat peta.

Vsaka etapa je štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape je zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki so nastopili na vsaj treh etapah, je bila podeljena tudi zelena majica za zmagovalca v moški in ženski kategoriji ter tudi v različnih starostnih kategorijah. Tako je v absolutni konkurenci zmagal Avstrijec Pasqualini pred Nemcem Julianom Steffensom, na skupno tretje mesto se je uvrstil Čeh Petr. Najboljši Slovenec je bil Tom Godec na skupnem 10. mestu. V ženski konkurenci imamo Slovenci kar dve tekmovalki na zmagovalnem odru. Skupno prvo mesto je osvojila kolesarka z nadimkom Poki Roki, druga je bila Nemka Valeria Rechenauer, tretja pa Trebanjka Mateja Marn.

Dodatna vzpodbuda za vse, ki so prispeli v cilj 4. ali 5. etape, je bil podpisan dres najboljšega kolesarja sveta Primoža Rogliča. Organizatorji so se dogovorili z Rogličem, da bo nagrajenca izžreban v ponedeljek, 29. marca, ime dobitnika pa bo objavljeno na družbenih medijih Dirke Po Sloveniji in na spletni strani Rouvyja.

REZULTATI:
5. etapa
Skupne uvrstitve

POVEZAVA: Prenosi vseh petih etap dirke