27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij
Tour of Slovenia

Od Izole do Kopra najhitrejši Jani Brajkovič

03.15.2021

Tretja etapa I feel Slovenia virtualne dirke Po Sloveniji Brajkoviču, prihodnjo soboto z Rogličem.

Udeležba na drugi etapi I Feel Slovenia virtualne dirke Po Sloveniji prejšnjo soboto je bila našemu kolesarskemu asu Janiju Brajkoviču tako zanimiva, da se je prostovoljno udeležil tudi včerajšnje tretje etape, kjer je celo zmagal. Tretja etapa, katere pokrovitelj je bila Frutabela, je potekala ob Slovenski obali, prijavljenih pa je bilo rekordnih 564 tekovalcev iz 44 držav. Pot je rekreativne kolesarje na platformi Rouvy, med katerimi sta bila (vsaj) dva profesionalca, vodila iz Izole prek Šmarij do Kopra, dolga je bila 39 kilometrov.

Profesionalni gost etape je bil Domen Novak, član moštva Bahrain Victorius, ki pa je virtualno etapo vzel bolj kot regeneracijski trening in se ni prebil v ospredje. »Danes sem že odvozil naporen trening, tako da noge niso bile več najboljše. Ampak vseeno je šlo za odlično izkušnjo, trening sem si pač podaljšal za poldrugo uro,« je v cilju dejal Novak. V Koper je sicer najhitreje pripeljal Brajkovič (Adria Mobil; čas 57:08), ki je za štiri sekunde premagal Nemca Hahnenbrucha in za 12 sekund Čeha Petra.

Četrti je bil v cilju 26-letni nemški rekreativni kolesar Julian Steffens, ki je doslej vselej končal med najboljšimi in je tudi prvi kandidat za skupno končno zmago, če se bo le udeležil še preostalih dveh etap. Med slovenskimi rekreativci je bil v 3. etapi najhitrejši Tom Godec (dve in pol minuti za Brajkovičem) pred Markom Ivančičem in Andrejem Žavbijem, med dekleti pa je bila v cilju prva Slovenka z nadimkom Poki Roki (1.06:58).

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji organizatorjev Kolesarskega kluba Adria Mobil, agencije Sport Media Focus in Slovenske turistične organizacije, bo imela še dve etapi v prihajajočih sobotah s štartom ob 19. uri. Naslednja etapa bo za mnoge rekreativce širom sveta še posebej atraktivna, saj se jim bo pridružil nihče drug kot prvi kolesar sveta Primož Roglič. Za 4. etapo s štartom ob Bohinjskem jezeru in ciljem na Pokljuki (40,3 km) je že danes prijavljenih prek 400 kolesarjev, neposredna primerjava z najboljšim na svetu pa bo zagotovo pritegnila še mnoge, tako da prihodnjo soboto pričakujemo največjo udeležbo doslej.

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, vključno s Primožem Rogličem, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo možen na spletni strani www.siol.net ter na Rouvy YouTube profilu.

Rezultati 3. etape.