27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij
Tour of Slovenia

Vse o prenosu prve etape virtualne dirke Po Sloveniji

02.25.2021

Še dva dneva nas ločita do prvega dejanja virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki jo pripravlja Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo.

Virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na virtualni platformi Rouvy in sicer 5 zaporednih sobot, začenši to soboto (27. 2.), ko bo ob 19. uri štart etape Cerklje – Vrh pod Krvavcem. Rekreativnim kolesarjem se bo pridružil dvakratni svetovni mladinski prvak v cestnem kolesarstvu Matej Mohorič, sicer član ekipe Bahrain Victorius. Matej Mohorič je v svoji karieri dobil že dve etapi na največjih kolesarskih dirkah na svetu in sicer leta 2017 na Vuelti ter leta 2018 na Giru d'Italia.

Uvodna etapa, katere sponzor je Zavarovalnica Generali, prinaša vzpon na smučišče Krvavec , ki je eden najznamenitejših vzponov v Sloveniji. Na tem vzponu je že leta 2010 dirko Po Sloveniji dobil Vincenzo Nibali. V lanskem letu je bil tu tudi zaključek državnega prvenstva Slovenije, zmago pa je slavil trenutno prvi kolesar svetovne UCI lestvice Primož Roglič. Najtežji del vzpona je v prvem delu, dolgem tri kilometre.

Do vključno srede je bilo za prvo etapo prijavljenih nekaj več kot 270 kolesarjev iz 33 držav.

O VIRTUALNI KOLESARSKI DIRKI PO SLOVENIJI 
I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Slovenji bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto – s pričetkom ob 19. uri – med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem.

Etape:

  • 27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km), pokrovitelj etape: Generali; poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)
  • 06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km), pokrovitelj etape: Hervis; poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)
  • 13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (39 km), pokrovitelj etape: Frutabela; poseben gost: Domen Novak (Bahrain Victorius)
  • 20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km), poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)
  • 27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah.

Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost tudi za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo možen na spletni strani www.siol.net ter na Rouvy YouTube profilu.

Registracija na platformo Rouvy in prijava je mogoča na povezavi: www.race.rouvy.com.
Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je možno dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.