28. dirka Po Sloveniji 2022 15. junij - 19. junij
Tour of Slovenia

Zapore cest v času dirke

06.18.2019

Kolesarji bodo na dirki v petih dneh skupaj prevozili več kot 800 kilometrov slovenskih cest, vozili pa bodo v spremstvu policije in v t. i. mobilni zapori. Pozivamo vas k sodelovanju in upoštevanju navodil policije in redarjev.

Z izjemo štartnih in ciljnih prizorišč bo celotna dirka potekala v mobilni zapori, kar pomeni kratkotrajna zapora za čas prehoda kolesarjev skozi kraj ali odsek. Pred dirko bodo vozila slovenske policije, prav tako pa tudi nekaj vozil organizatorja. Za kolesarji bodo vozila vseh kolesarskih ekip, reševalci in druga spremljevalna vozila. Na dirki bo tudi vozilo, ki bo označeno z napisom “ZAKLJUČEK DIRKE”. Za tem vozilom je promet normalno sproščen.

Ob trasi dirke bo v petih dneh skupaj tudi več kot 1500 redarjev, ki bodo označeni in bodo opozarjali na dirko.

Vse prebivalce pozivamo k strpnosti v času mobilnih zapor ter spoštovanju navodil policije, redarjev in organizatorjev.

PREBERITE ŠE:
Zamude v železniškem prometu

Kako vem kdaj in kje bo mobilna zapora?
Pri predstavitvi vsake izmed etap je objavljen natančen zemljevid trase iz katerega enostavno razberete potek dirke. Poleg tega pa je objavljena tudi časovnica, v kateri je zelo natančna ocena hitrosti premikanja kolesarske karavane (s srednjo, zgornjo in spodnjo vrednostjo) in predviden prihod v določen kraj. Dejanska časovnica se bo lahko razlikovala, nanjo pa vpliva potek dirke, vreme, taktika ekip, ipd.

Predstavitev tras in časovnic etap:
1. etapa: Ljubljana - Rogaška Slatina
2. etapa: Maribor - Celje
3. etapa: Žalec - Idrija
4. etapa: Nova Gorica - Ajdovščina
5. etapa: Trebnje - Novo mesto

Daljše zapore se pričakuje v zaključkih druge (Celje), tretje (Idrija) in četrte (Ajdovščina) etape, saj bodo kolesarji v teh etapah prevozili ciljno črto, nato pa opravili še zaključni krog pred končnim zaključkom etape.

Daljše zapore na prizoriščih štartov in ciljev
Mesta in kraji, ki gostijo ali štart ali cilj posamezne etape bodo imela tudi več spremljevalnega programa in bodo zato zapore v teh krajih daljše, vendar pa omejene le na samo prizorišče.

Sprememba parkirnega režima
V krajih kjer bodo štarti in cilji etap bodo tudi avtobusi in druga vozila ekip, vozila organizatorjev ter drugega osebja, zato bodo nekatera parkirna mesta rezervirana za ta vozila. Prosimo vas, da sledite navodilom redarjev. Predvidena parkirna mesta za potrebe dirke so označena na zemljevidu vsake etape (zadnji kilometer).

Hvala za razumevanje!