Tour of Slovenia
26. dirka Po Sloveniji 2019 19. junij - 23. junij

Maraton po dolini Krke bo 23. junija

06.10.2019

Na dan zadnje etape dirke Po Sloveniji bo potekal kolesarski maraton po dolini Krke. Tako imate še en razlog več, da se udeležite prireditve in si po koncu ogledate cilj in zaključek dirke. Za vas imamo tudi super nagrade!

PROGRAM
Kraj prireditve: Novo mesto (Glavni trg) in širša okolica
Datum in čas: 23. 6. 2019
Start maratona: ob 10.00 uri
(Prireditev bo v vsakem vremenu.)

PRIJAVNINA
Vsebuje naslednje podatke: priimek in ime, spol, letnik rojstva ter klub ali društvo in kraj.
Zadnji dan za prijave je 16. 6. 2019, prijavo pošljite na elektronski naslov: office@podolinikrke.si.
Prijave so možne tudi na dan prireditve od 8:00 do 9:45 ure na startnem prostoru ob plačilu višje štartnine.

ŠTARTNINA
Za prijave in plačila do 16. 6. 2019 znaša štartnina 15 evrov. Startnino izvršite na račun Kolesarskega kluba Adria Mobil, SI56 0297 0001 7357 830. V namen obvezno navedite štartnina in priimek in ime udeleženca. V primeru, da plačujete za več oseb skupaj navedite eno osebo, na email: office@podolinikrke.si pa posredujte seznam oseb. Za plačilo na dan tekmovanja znaša štartnina 20 evrov. Udeleženci maratona z olimpijsko kartico plačajo štartnino v višini 15 evrov. Otroci do 12. leta starosti imajo brezplačno štartnino in morajo biti v spremstvu staršev ali polnoletne osebe.

PRAVILA
Na maratonu lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah, in se čutijo sposobni prevoziti 36 oz. 76 km dolgo progo. Otroci, mlajši od 14 let, morajo nositi zaščitne čelade, in se smejo udeležiti maratona le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada je zelo priporočljiva tudi za vse ostale udeležence.

SPLOŠNI PREDPISI
Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi. S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na prijavnem lističu, na internetni strani kluba, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.

OBVEZNOSTI ORGANIZATORJA
Na progi bo poskrbljeno za okrepčila in sicer v Dolenjskih Toplicah in Šentjerneju. Na cilju vsi udeleženci prejmejo malico in pijačo.

NAGRADE
Vsem udeležencem, ki bodo upoštevali splošne predpise in prispeli na cilj do 15. ure, bodo podeljene spominske medalje in simbolično darilo (dežnik in denarnica) Kolesarskega kluba ADRIA MOBIL. Na cilju bo med vsemi prijavljenimi kolesarji izvedeno žrebanje praktičnih nagrad.
Glavne nagrade so:
- kolo SPECIALIZED,
- podnica MOBA ter
- zelena majica dirke Po Sloveniji in fotografiranje z zmagovalcem 26. dirke Po Sloveniji.

BILTEN DIRKE
Povezava > PDF