30. dirka Po Sloveniji 12. junij - 16. junij 2024
03.07.2024

Kids Tour of Slovenia – 5. – 7. julij

Kids Tour of Slovenia – 5. – 7. julij

Konec tedna bo na dolenjskih cestah dirkalo rekordno veliko mladih kolesarjev iz kar petnajstih držav, med njimi bo seveda največ domačih kolesark in kolesarjev. Otroška dirka Po Sloveniji se začne 5. julija v Novem mestu, nadaljevala pa se bo v Dolenjskih Toplicah, Kostanjevici na Krki in Šentjerneju.

Med približno 380 mladimi so zagotovo tudi imena, ki bodo krojila svetovno kolesarsko sceno čez deset in več let, njihov telent pa se kali že sedaj, na »otroški« verziji dirke Po Sloveniji. Število udeležencev pa kaže tudi na razvoj celotne scene in športa, ki dobiva veter v krila po zaslugi uspehov slovenskih zvezdnikov, prav tako pa kolesarjev, kot so Eržen, Glivar in drugi, ki so se s trdim delom dokazali in prebili v razvojne programe največjih ekip. Kids Tour of Slovenia je tako odlična priložnost za dokazovanje dobrega dela ter predstavlja stopnico na poti do članskih kategorij.

»Dirka je zaradi trase edinstvena, saj imamo na programu vožnjo na čas, gorsko dirko, kriterij in cestno diko. Končni zmagovalci bodo morali biti uspešni v vseh zvrsteh cestnega kolesarstva, kar je za mlade kolesarje najpomembnejše,« je razložil Srečko Glivar, direktor dirke, ter dodal: »Dirka je ena največjih, če ne največja tovrstna v tem delu Evrope. Želimo si, da bi se dirka razvijala še naprej, da bi nastopilo še več tujih ekip ter da organizacijo kakšne etape prevzame še kakšen drug kraj v Sloveniji. S tem bi se dirka tudi razširila po Sloveniji.«

Dirko sicer sestavljajo štiri etape, ki bodo potekale v treh dneh:
1. etapa (5. 7.) – Novo mesto, Dolenje Karteljevo / vožnja na čas
2. etapa (6. 7.) – Dolenjske Toplice, Podturn – Baza 20 / gorska dirka
3. etapa (6. 7.) – Kostanjevica na Krki / kriterij
4. etapa (7. 7.) – Šentjernej / krožna dirka

Dirka bo potekala za kategorije dečki in deklice A, B in C ter mlajše mladince in mladinke.

Dirko podpira tudi fundacija Primoža Rogliča, v sklopu prireditve pa bodo potekala tudi dirka za predšolske otroke.

Uradna spletna stran: https://tourofslovenia.si/sl/kids

Bilten dirke: https://tourofslovenia.si/storage/app/media/2024/kids/Kids-Tour-of-Slovenia-2024-bulletin_v3.pdf