30. Tour of Slovenia June 12th - June 16th 2024
04.05.2022

Tone Tiselj je ambasador kolesarske dirke Po Sloveniji v Celju

Tone Tiselj je ambasador kolesarske dirke Po Sloveniji v Celju

Celje, ki dirko Po Sloveniji gosti že devetič, je za svojega ambasadorja etape imenoval vrhunskega rokometnega trenerja in kolesarskega strokovnjaka. Tone Tiselj je vlogo sprejel z navdušenjem in ponosom, kot ambasador pa bo sodeloval pri večini spremljajočih in promocijskih dogodkov ter aktivnosti, ki jih v Mestni občini Celje in Zavodu Celeia Celje pripravljajo za tretjo etapo dirke. Ta bo 17. junija 2022 v zaključnem delu potekala v Celju, z vnovičnim ciljem na Starem gradu Celje.

Tone Tiselj bo v času pred začetkom dirke Po Sloveniji na svojem Facebook profilu med drugim predstavljal kolesarje, ki bodo nastopili na dirki, napovedoval možnosti posameznih favoritov, analiziral trase in seveda tudi pripravljal objave z naših spremljajočih dogodkov, na katerih bo sodeloval kot ambasador. 


Ambasador dirke Po Sloveniji v Celju bo sodeloval tudi na pogovoru v Osrednji knjižnici Celje in Celjskem mladinskem centru (MCC) ter pripravljal redne kolesarske rubrike na Televiziji Celje. Tam bo poleg razmišljanja o »celjski klasiki« dirke Po Sloveniji predstavil svoje navdušenje za kolesarstvo, prehod iz rokometa v kolesarstvo, možnosti Tadeja Pogačarja in Mateja Mohoriča na letošnji dirki ter analiziral aktualno dogajanje v najvišjem razredu svetovnega kolesarstva. 

Tone Tiselj o imenovanju za ambasadorja dirke Po Sloveniji v Celju: »Zelo sem vesel in počaščen, da sta me Mestna občina Celje in Zavod Celeia Celje imenovala za ambasadorja dirke v Celju in da lahko kot prvi nastopim v tej vlogi. Zame osebno bo to velik izziv v novem športu, ki se ga veselim, hkrati pa imam tudi malce treme. V zadnjih letih je kolesarstvo postalo del mojega življenja, kot športna panoga pa se je tiho in nepričakovano prebilo v ospredje kot nacionalni šport št. 1. Po svojih najboljših močeh bom poskusil ta športni spektakel predstaviti domači javnosti. To bo enkraten športni dogodek, ki dobi posebno težo tudi s tem, da na njem nastopa dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji in zmagovalec spomenika Milan – San Remo. S Tadejem in Matejem bo slika s celjskega gradu dosegla številno publiko po celem svetu in bo odlična promocija za naše lepo mesto.”

Prispevek TV Celje: https://fb.watch/cOd2KK3pt0/