30. Tour of Slovenia June 12th - June 16th 2024
04.07.2021

Kolesarska dirka Kids Tour of Slovenia se je zaključila v Novem mestu

Kolesarska dirka Kids Tour of Slovenia se je zaključila v Novem mestu

Tretja in hkrati zadnja etapa kolesarske dirke Kids Tour of Slovenia je potekala na trasi med Prečno in Češčo vasjo, tudi tretji dan tekmovanja pa je bil uspešno izpeljan.

V kategoriji mlajših mladincev sta slavila kolesarja Adrie Mobila – Žefran Aljaž, ki je progo premagal kot prvi, v času 1:19:50 in Eržen Žak kot drugi. Tretje mesto je v tej kategoriji slavil Stella Davide iz italijanske ekipe G.S Caneva Gottardo Giochi.

Direktor dirke Kids tour of Slovenia, Srečko Glivar, je po dirki povedal: "Letos je bilo na dirki še enkrat več kolesarjev kot prejšnja leta. Res se pozna, da kolesarstvo postaja vse bolj prepoznavno in popularno. Tudi na splošno je opaziti več kolesarjev kot včasih. Zaradi števila kolesarjev na dirki smo imeli nekaj več težav z organizacijo, vendar smo vse uspešno rešili. Zadovoljen sem, ker ni prišlo do padcev ali kakšnih drugih zapletov. Vesel sem, da so bili naši (kolesarji Adrie Mobila) uspešni, vendar kot organizator gledaš na dirko drugače in se ukvarjaš z drugimi stvarmi. Zahvalil bi se več kot 50 delavcem, ki so prostovoljno pomagali in poskrbeli, da je bila dirka izpeljana tako dobro. Res hvala vsem, smo super ekipa! Upam, da bomo lahko še dolgo tako sodelovali."

Pohvale organizatorjem in hvala vsem navijačem, ki so podpirali naše najmlajše kolesarje ob progi ali preko prenosa v živo.

Prva izvedba prenovljene otroške kolesarske dirke je bila torej uspešna in že se kujejo načrti za sezono 2022!

Rezultate današnje etape in skupne uvrstitve najdete tukaj: Rezultati KTOS Novo mesto