30. Tour of Slovenia June 12th - June 16th 2024
22.03.2021

Na Pokljuko rekordno število kolesarjev

Na Pokljuko rekordno število kolesarjev

Četrta etapa virtualne dirke po sloveniji znova Nemcu Steffensu, prihodnjo soboto zaključek v Ljubljani.

Četrta etapa virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji, katere pokrovitelj je bila Slovenska turistična organizacija s svojim prepoznavnim sloganom I Feel Slovenia, je potekala  na Gorenjskem, prijavljenih pa je bilo rekordnih 609 tekovalcev iz 43 držav. Pot je rekreativne kolesarje na platformi Rouvy, med katerimi je bil posebni gost Gašper Katrašnik, član profesionalnega moštva Adria Mobil, vodila iz Bohinja mimo Bled do Pokljuke, dolga je bila 40,3 kilometra.

Žal je poškodba na dirki Pariz-Nica minuli konec tedna preprečila že dogovorjeno udeležbo prvemu kolesarju sveta, našemu asu Primožu Rogliču, ki v teh dneh okreva po padcu na Azurni obali, nadomestil ga je 25-letni Gorenjec Gašper Katrašnik, sicer že pet sezon član novomeške ekipe Adria Mobil. Roglič se je vseeno z veseljem spomnil na svoje poslanstvo kot ambasador slovenskega turizma, tako da je enemu od udeležencev sobotne etape, ki so uspešno prešli ciljno črto na Pokljuki, namenil svoj podpisan dres Jumbo Visma.

Drugo zmago na letošnji I Feel Slovenia virtualni dirki Po Sloveniji je zabeležil 26-letni nemški rekreativni kolesar Julian Steffens, ki je zmagal že pred tremi tedni na vzponu na Krvavec. Dobrih 40 kilometrov do Pokljuke je zmogel v času 1.12:39, s čimer je za 39 sekund prehitel drugouvrščenega Avstrijca Frederica Pasqualinija in za 79 sekund tretjeuvrščenega Čeha Jiříja Petra. Med Slovenci je bil tokrat najhitrejši Matjaž Markelj (11. mesto, +5:52), ki je za 6 minut in pol prehitel drugega najboljšega Slovenca, že omenjenega Gašperja Katrašnika. Med dekleti je bila tokrat najhitrejša Nemka Valeria Rechenauer pred Slovenko z nadimkom Poki Roki.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji organizatorjev Kolesarskega kluba Adria Mobil, agencije Sport Media Focus in Slovenske turistične organizacije, bo imela še eno etapo in sicer po ulicah Ljubljane  s štartom v soboto ob 19. uri. Kronometer po središču Ljubljane bo potekal v krogih v skupni dolžini 17,6 kilometra.

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. Virtualna kolesarska dirka je izjemna priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo možen na spletni strani www.siol.net ter na Rouvy YouTube profilu.

Registracija na platformo Rouvy in prijava je mogoča na povezavi: www.race.rouvy.com. Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je možno dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.