30. Tour of Slovenia June 12th - June 16th 2024
17.06.2019

Kolesarji na pot ob spremljavi StrojMachine

Kolesarji na pot ob spremljavi StrojMachine

Štart letošnje dirke v Ljubljani bo dobesedno zelo glasen, saj bodo kolesarje v prvo etapo dirke pospremili glasbeniki skupine StrojMachine.

Štart prve etape bo v sredo (19. 6.) na Kongresnem trgu v Ljubljani. Privrženci kolesarstva boste lahko že dopoldan poiskali svoje junake in jih prosili za avtogram, zagotovo pa boste videli tudi vrhunec trenutne kolesarske tehnologije.

Nato pa se bo začelo - najprej podpisi ekip, ob dvanajstih pa se začne uradni protokol štarta. Ob dvanajstih bo kolesarje nagovoril župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Jankovič. Sledi državna himna, ki jo bo zapela MOL-ova štipendistka Talita Sofija Komelj, sopranistka, ki študira solo petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani in je prejemnica več nagrad tako doma kot v tujini.

Ves čas bo dogajanje spremljala skupina StrojMachine, ki jo vsi dobro poznamo po udarni ritmih ob katerih nihče ne ostane ravnodušen. Skupina sama ustvarja svoja glasbila iz odsluženih strojev, odpadnega materiala in železnih konstrukcij, kar se odlično ujema s filozofijo Mestne občine Ljubljana, ki temelji na trajnostnem razvoju.

Več o dogajanju v Ljubljani na Facebooku >>