Virtualna dirka Po Sloveniji

Skupinska vožnja in dirka

Etapa
1

Cerklje na Gorenjskem
Vrh pod Krvavcem

19:00 (CET)
13,8 km
1.035 m
24.2.2021
Skupinska vožnja s kolesarsko ekipo Adrie Mobil
27.2.2021
1. etapa z Matejem Mohoričem
Matej Mohorič

Vzpon na smučišče Krvavec je eden najznamenitejših v Sloveniji. Na tem vzponu je že leta 2010 dirko Po Sloveniji dobil Vincenzo Nibali. V lanskem letu je bil tu tudi zaključek državnega prvenstva Slovenije, zmago pa je slavil trenutno prvi kolesar svetovne UCI lestvice Primož Roglič. Najtežji del vzpona je v prvem delu, dolgem tri kilometre.

Skupaj z udeleženci bo na etapi sodeloval tudi: Matej Mohorič, Bahrain Victorius.

V sredo, 24. februarja, ob 19.00 bo na platformi Rouvy skupinska trening vožnja, na kateri bo sodeloval tudi Jaka Špoljar, član mladinske selekcije Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Sponzor etape


Trasa

Video

Etapa
2

Črnomelj
Novo mesto

3.3.2021
Skupinska vožnja s kolesarsko ekipo Adrie Mobil
6.3.2021
2. etapa z Janijem Brajkovičem
Jani Brajkovič

Prvi del etape je ravninski po slikoviti Beli krajini skozi rojstni kraj slovenskega kolesarskega asa Janija Brajkoviča. Sledi malenkost več kot desetkilometrski vzpon na Gorjance, ki pa ni pretirano zahteven. Tudi spust proti Novemu mestu ni tehnično zahteven, je dokaj tekoč. Cilj etape je na novomeškem Glavnem trgu, tradicionalnem mestu zaključka zadnje etape dirke Po Sloveniji.

Skupaj z udeleženci bo na etapi sodeloval tudi: Jani Brajkovič, Adria Mobil.

V sredo, 3. marca, ob 19.00 bo na platformi Rouvy skupinska trening vožnja, na kateri bo sodeloval tudi Adam Jordan, član mladinske selekcije Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Sponzor etape


Trasa

Video

Etapa
3

Izola
Koper

10.3.2021
Skupinska vožnja s kolesarsko ekipo Adrie Mobil
13.3.2021
3. etapa z Janom Tratnikom
Jan Tratnik

Izredno slikovita in razgibana trasa poteka v prvem delu neposredno ob slovenski obali, vključno z mondenima mestecema Portorož in Piran. Poleg krajših vzponov na začetku etape se bodo kolesarji dvignili še na Šmarje v zaledju. Spust proti Kopru je tekoč, vendar zelo slikovit in zanimiv z nekaj zelo tehničnimi zavoji. Start in cilj etape sta popolnoma ob morju.

Skupaj z udeleženci bo na etapi sodeloval tudi: Jan Tratnik, Bahrain Victorius.

V sredo, 10. marca, ob 19.00 bo na platformi Rouvy skupinska trening vožnja, na kateri bo sodeloval tudi Aljaž Turk, član mladinske selekcije Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Sponzor etape


Trasa

Video

Etapa
4

Bohinj
Pokljuka

17.3.2021
Skupinska vožnja s kolesarsko ekipo Adrie Mobil
20.3.2021
4. etapa s Primožem Rogličem
Primož Roglič

Start etape je ob idiličnem Bohinjskem jezeru, prvi del trase je ravninski. Pot kolesarje vodi mimo slikovitega Blejskega jezera, potem sledi zahteven vzpon na Pokljuko. Kolesarje trasa v zadnjih desetih kilometrih pelje v Triglavski narodni park, vzpon je na nekaterih delih kar strm. Povzpeli se bodo na več kot 1200 metrov nadmorske višine.

Skupaj z udeleženci bo na etapi sodeloval tudi: Primož Roglič, Jumbo Visma, trenutno najboljši kolesar sveta in ambasador blagovne znamke Adria.

V sredo, 17. marca, ob 19.00 bo na platformi Rouvy skupinska trening vožnja, na kateri bo sodeloval tudi Nino Polovič, član mladinske selekcije Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Sponzor etape


Trasa

Video

Etapa
5

Kronometer po
Ljubljani

24.3.2021
Skupinska vožnja s kolesarsko ekipo Adrie Mobil
27.3.2021
5. etapa z ...?
...

Ljubljana velja za eno najlepših prestolnic v Evropi, ki jo je užitek spoznavati bodisi na kolesu bodisi peš. Trasa kronometra v Ljubljani je izredno hitra in tehnično nezahtevna. Na poti je kar nekaj dolgih ravninskih vložkov. Zaključek etape prinaša kratek vzpon na Ljubljanski grad, eno najbolj prepoznavnih turističnih znamenitosti glavnega mesta Slovenije.

Skupaj z udeleženci bo na etapi sodeloval tudi: ...

V sredo, 24. marca, ob 19.00 bo na platformi Rouvy skupinska trening vožnja, na kateri bo sodeloval tudi David Gregorič, član mladinske selekcije Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Sponzor etape


Trasa

Video

I FEEL SLOVENIA

virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus, Slovensko turistično organizacijo in virtualno platformo ROUVY pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Kolesarstvo je že nekaj časa šport, s katerim se lahko ukvarjamo tako rekoč vseh 12 mesecev. Da se je sezona raztegnila na celo leto, je zaslužna industrija kolesarskih trenažerjev, ki kolesarju omogočajo vožnjo po atraktivnih kolesarskih poteh iz udobja domačega doma.

V zadnjem času smo priča razcvetu virtualnih kolesarskih platform, na katerih lahko najdemo kolesarske trase, ki preko trenažerja simulirajo dejanske značilnosti dirke. I feel Slovenia kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

I feel Slovenia virtualna dirka Po Sloveniji bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto - s pričetkom ob 19. uri - med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – z Matejem Mohoričem, Janijem Brajkovičem, Janom Tratnikom in Primožem Rogličem. Primož Roglič je kot ambasador Slovenske turistične organizacije posnel tudi poseben video nagovor, s katerim k udeležbi vabi kolesarje s celega sveta.

Osnovne informacije

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape pa bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji in sicer v starostnih skupinah

  • 20 do 30 let,
  • 31 do 40 let,
  • 41 do 50 let,
  • 51 do 60 let in
  • nad 60 let.

Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost tudi za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje najboljših slovenskih kolesarjev, ki so hkrati tudi veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velika priložnost, da tudi tuji rekreativni kolesarji spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

Več informacij o I feel Slovenia virtualni dirki Po Sloveniji je na voljo na www.race.rouvy.com, kjer se lahko zainteresirani tudi prijavijo.