Tour of Slovenia
27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij

Kolesarski ambasadorji Slovenije

Slovenska turistična organizacija je leta 2017 v okviru promocijskih aktivnosti kolesarske Dirke po Sloveniji, ki si jo bodo tudi letos kolesarski navdušenci ogledali v neposrednem prenosu na športni televiziji Eurosport, organizirala natečaj Cycling Ambassadors of Slovenia. V okviru natečaja smo v letu 2017 izbrali tujih 5 kolesarskih navdušencev, ki so v 4 dneh raziskali kolesarske bisere Slovenije.

»Natečaj Cycling Ambasador of Slovenia je naletel na izvrsten odziv kolesarskih navdušencev iz različnih evropskih držav. Za nas pomeni še eno potrditev trendov, ki jih z velikim veseljem beležimo v zadnjih letih – Slovenija v tujini postaja prepoznavna kot odlična destinacija za aktivna, zelena, petzvezdičnadoživetja. Ambasadorji kolesarjenja pa bodo vse čarobnosti naše dežele spoznali iz prve roke,« je dejala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Kolesarski ambasadorji Slovenije  so bili izbrani predvsem na podlagi njihovega digitalnega odtisa na izbranih ciljnih trgih, saj so ti svojo kolesarsko dogodivščino ves čas snemali s kamero, vtise na poti pa beležili tudi preko družbenih omrežij.

Spremljajte zgodbe letošnjih kolesarskih ambasadorjev: https://www.slovenia.info/en/cycling-ambassador-of-slovenia-2018