27. dirka Po Sloveniji 2021 9. junij - 13. junij
Tour of Slovenia

Rafal Majka na slovenski zeleni pentlji in tudi v bitki za zeleno majico

05.24.2017

Ekipe so pred prijave za dirko Po Sloveniji 2017 poslale že v začetku leta. Uradne, vendar ne dokončne so začele na naslov organizatorja dirke KK Adria Mobil prihajati te dni. Prva je imena kolesarjev razkrila nemška ekipa Bora – Hansgrohe. Na dirko žal ne pride njihov prvi zvezdnik Peter Sagan, lahko pa z veseljem sporočimo, da bo na slovenski pentlji natopil Poljak, Rafal Majka.

Že prva prijave je zelo razveselila dobre poznavalce in vse ljubitelje kolesarstva. Nastop Rafala Majke bo namreč velik izziv za vse nastopajoče. V svoji karieri je zaslovel kot eden najbolj zvestih pomočnikov Alberta Contadorja na Dirki po Franciji in tudi sam zmagal na treh težkih gorskih etapah. Majka je eden najboljših kolesarjev ta čas v vožnji na vzpone, ki je lani na francoskem »touru« osvojil pikčasto majico kot najboljši kolesar na gorskih ciljih. Na lanskih olimpijskih igrah v Riu pa je osvojil bronasto medaljo. Bil je celo tik pred tem, da postane olimpijski prvak, vendar sta ga slabe dva kilometra pred ciljem ujela kasnejši zmagovalec Greg Van Avermaet in Jakob Fuglsang, ki je že slavil na diki Po Sloveniji 2009.

Rafal Majka dokazuje, da je tudi letos v odlični formi. Na nedavno končani dirki Tour of California v ZDA je zmagal drugo etapo in bil nekaj dni v majici vodilnega. Dva dni pred koncem ga je premagal Rogličev sotekmovalec George Bennett. Kar se tiče letošnje slovenske zelene pentlje pa bo Rafal Majka eden glavnih favoritov za zmago predvsem tretje etape od Celja do Rogle in ob enem glavnih favoritov za skupno zmago. Do dirke je še kar nekaj dni in v tem času se lahko zgodi marsikaj, vendar vsi upamo, da Poljaka vidimo na naših cestah.

“Rafa bo prišel v Slovenijo tako po višinskem treningu in bo imel tako za seboj obsežen cikel treningov. Pred državnim prvenstvom bo za našega poljskega prvaka Dirka po Sloveniji še zadnji preizkus pred Dirko po Franciji. Ne ciljamo na skupno zmago za vsako ceno, toda še posebej etapa na Roglo bo za dvojnega zmagovalca KOM na dirki po Franciji prava za preizkus moči v nogah. V ekipi BORA-Hansgrohe imamo lepe spomine na slovensko pentljo, saj smo v letu 2014 dirko zmagali s Tiagom Machadom (takrat še kot NetApp Endura),” razlaga Christian Pömer, športni direktor ekipe BORA-Hansgrohe.

Ekipa BORA - HANSGROHE

  1. MAJKA Rafal                   POL
  2. BASKA Erik                     SVK
  3. KONIG Leopold               CZE
  4. BENNETT Sam                IRL
  5. MÜHLBERGER Gregor   AUT
  6. PELUCCHI Matteo          ITA
  7. SELIG Rüdiger                GER
  8. SARAMOTINS Aleksejs   LAT

    

     #TourOfSlovenia